Въпреки забраната, последователите на ген. Христо Луков, организираха в социалните мрежи шествието Луковмарш“.

...
Въпреки забраната, последователите на ген. Христо Луков, организираха в социалните мрежи шествието Луковмарш“.
Коментари Харесай

Организираха „Луковмарш“ въпреки забраната

Въпреки възбраната, почитателите на ген. Христо Луков, организираха в социалните мрежи шествието „ Луковмарш “. По традиция участниците се събраха пред Националния замък на културата. Началото беше обявено за 17 часа, но то към момента не е започнало , а в региона има засилено полицейско наличие.

През 2003 година се организира първото шествие „ Луковмарш “. Според почитателите, ген. Луков е жертва на комунистическия режим, откакто е погубен през 1943 година. Според исторически документи обаче, генералът е имал контакти с Нацистка германия.

 
Генерал Луков е писал приветствена депеша до Хитлер, тъй като неговата организация се е определяла в секретни документи, като извънредно близка до нацистите. Едното й крило на процедура е с по-фашистки убеждения. През 41-ва година генералът в конфиденциален документ, е посочен като глава на марионетно държавно управление, при положение на окупация в България. Има данни, че още в края на 30-те той стартира да получава финансова помощ от нацистите.
Тодор Чобанов, историк

Официално уредниците нямат позволение за провеждането на шествието. То е оповестено на страница в обществените мрежи. Основен уредник е Звездомир Андронов от Български народен съюз.

„ На самото събитие се марширува, една част от участниците се появяват в черни униформи, които доста наподобяват нацистките униформи от 30-те години, които ясно се свързват на нацистката идеология. Има викания национален-социален, което афиширано национал-социалистическо разбиране “, добавя Чобанов.

Столична община издаде възбрана. Тя беше анулирана от Административния съд в София, само че поради позволена неточност, решението се апелира пред Върховния административен съд. Решението на последната инстанция обаче, ще излезе след провеждането.

„ Има безпределно доста данни, които се събират от българските служби, че на посетители на това шествие идват извънредно десни неонацистки организации от цяла Европа. Някои правосъдни сформира не виждат нищо проблематично, което ме кара да считам че образованието в междинното обучение би трябвало да се усъвършенства с задоволително уроци, за комунизма, тоталитаризма и неонацизма “, сподели още Чобанов.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР